sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Yhtä juhlaa

Kuluneen viikon kohokohtia ovat olleet HSE-päivä ja Den goroda (=kaupungin päivä).

HSE- päivää (eli yliopistomme synttäreitä) juhlittiin torstaina Gorkin puistossa. Koko puisto oli täynnä erilaisia esityksiä, kilpailuja jne ja kaikki vaihtarit saivat myös ilmaisliput illaksi Zveri-konserttiin. Kyseinen hipster/rock-bändi on täällä tosi suosittu ja tunnelma konsertissa oli mahtava, kun monta tuhatta katsojaa lauloi jokaisen biisin täysillä mukana.



Lauantaina sen sijaan oli Moskovan kaupungin 869v-syntymäpäivä. Suuntasimme ensin Flacon Design Centeriin katsomaan erilaisia ohjelmanumeroja ja loppuillaksi taas Gorkin puistoon, joka on kyllä ihan paras hengailupaikka.




Puistot muutenkin ovat täällä ihan mahtavia ja ihmiset viettävät niissä paljon aikaa myös syksyllä ja talvella. Gorkin lisäksi toinen lempparini on VDNH (= Yleisvenäläinen näyttelykeskus), joka sijaitsee ihan asuntolamme vieressä. Tässä kuva VDNH:sta keskiviikon aamulenkiltä:




Puistojen lisäksi vierailimme tällä viikolla kummassakin Tretjakovin taidemuseossa (toisessa modernia ja toisessa vanhempaa taidetta). Etenkin uudempi Tretjakov oli todella mielenkiintoinen. Kävimme myös ilmaisella, opastetulla "metroasema-kierroksella", jossa kierrettiin seitsemän kauneinta asemaa ja opiskelijaoppaat kertoivat tarkemmin niiden historiasta ja designista. Moskovan metrikset ovat varsinaisia taideteoksia!


Viikon muita kivoja juttuja:

-kakkukahvit moskovalaisen buddyni Natalien kanssa


-kahden euron sushiannokset kotimetriksellä
-keskiviikon bileet Propaganda-baarissa



Tällä viikolla olo on alkanut olla jo todella kotoisa - olen pikkuhiljaa siirtymässä turistista paikalliseksi. Alussa kuljimme koko ajan vaihtarien kanssa porukalla, mutta nyt osaan liikkua sujuvasti julkisilla myös itsekseni. Perusasioiden hoitaminen onnistuu venäjäksi ja opastin jopa eksyneitä venäläisiä yhtenä päivänä.

Ensi viikolla alkaa venäjän kurssi eli lukujärjestykseen pärähtää 10h venäjää per viikko. Koulujutuista enemmän sitten, kun kaikki kurssit vihdoin ovat alkaneet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti