torstai 29. syyskuuta 2016

Opiskelijan arkea

Suomessa suunnittelemistani kursseista sain onnituneesti ilmoittauduttua kolmelle, mutta loput opintopisteet oli improvisoitava, sillä kurssitarjonta oli hieman muuttunut viime vuodesta. Pienen pähkäilyn jälkeen valitsin viisi kurssia ja lukujärjestys näyttää nyt seuraavalta:

MA: 10.30-13.30  Venäjä

TI:    13.40-16.40  Russian State & Russian Space

KE:   9.00-13.30   Venäjä
         18.10-21.00  EU-Russia Relations

TO:   10.30-12.00 World Politics

PE:    9.00-12.00   Behavioral Economics
         15.10-16.40  World Politics

LA:   10.30-12.00  Russian State & Russian Space

Kursseja on siis yhteensä viisi ja ne ovat kolmesta eri tiedekunnasta (ja luennot täten kolmessa eri rakennuksessa).


Venäjä: Vaihtarit sijoitettiin venäjän ryhmiin tasokokeen perusteella, ja oma ryhmäni on Basic skills. Ryhmäkoko on vain 15 henkilöä ja opettaja on oikein karismaattinen. Tunneilla lähinnä keskustelemme (venäjäksi) ja käymme kielioppia läpi. Koe lokakuussa ja joulukuussa.

Russian State & Space: Mun ehdoton lempikurssi! Luennoitsija on Venäjällä tunnettu ja paljon julkisuudessa esillä / kritisoi aika aggressiivisesti Venäjän toimia. Kurssin suoritusmuotona kaksi pitkää esseetä (eli helppo), mutta läsnäolopakko.

EU-Russia Relations: Edellisen kurssin täysi vastakohta. Luennoitsija on HYVIN pro Russia -henkinen. Yliopistolla ei siis varsinaisesti ole mitään yhtenäistä linjaa, vaan opetuksen objektiivisuus riippuu ihan luennoitsijasta. Koe vain joulukuussa.

World Politics: Tosi mielenkiintoinen kurssisisältö! Vaikuttaa kuitenkin melko työläältä: koe lokakuussa ja joulukuussa + esitelmä + miniesseitä + tiukka läsnäolopakko.

Behavioral Economics: Ainoa oikeasti vaikea kurssi, johon sisältyy paljon laskemista. Koe lokakuussa ja joulukuussa + kotikoe.


Pääosin olen siis ollut kursseihin todella tyytyväinen. Kaikilla kursseilla on kavereita eli luennoille on mukava mennä. Kaikki yliopistorakennukset ovat myös keskeisillä paikoilla ja yliopiston ruokalat ovat suhteellisen kivoja (ruoka hyvää ja halpaa, mutta viihtyvyys not so much).

Ratkaiseva ero opintoihin Suomessa on se, että täällä opiskelijan on pakko osallistua opetukseen. Nimilistojen kanssa ollaan tarkkoja ja esseet, esitelmät ja kotiläksyt ovat tärkeä osa opetusta. Vaikka lukujärjestys näyttää leppoisalta, niin kotiläksyihin menee paljon aikaa (esim eilen 4h).

Loppukevennyksenä vielä pari kuvaa eiliseltä lukupäivältä:

Upouusi koulun huppari! (sekainen pöytä kuuluu kämppikselle) 



Lukueväät. Kotimetriksen Sushishop on ihan vakkaripaikka, sieltä käydään nappaamassa halpis-sushit vähintään kerran viikossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti