sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Bolshoi ja parit festarit

Tämän viikon kohokohta oli ehdottomasti Bolshoi! Vaihtareiden keskuudessa on kulkenut huhuja 100 ruplan (1,3€) hintaisista opiskelijalipuista ja halusin ehdottomasti testata, miten spesiaalilippujen saaminen käytännössä tapahtuu.

Valitsimme Bolshoi-päiväksi perjantain, koska sillon meni Don Pasquale -oopperan viimeinen näytös. Teoriassa lippujen lunastus tapahtuu näin: ensin pitää esityspäivänä klo 11 raahautua lipputiskille kirjoittamaan nimensä listaan ja klo 16 pidetään nimenhuuto, jonka mukaisesti saa marssia tiskille ostamaan halpislipun. Usein nimilista kuitenkin katoaa päivän aikana, jolloin täytyy vain väkisin tunkea itsensä tiskille klo 16.

Bolshoi-seurana olivat Santeri ja Natalia, ja pienellä huumorilla selvisimme lippuprosessista erinomaisesti. Santeri oli jopa unohtanut venäläisen opiskelijakorttinsa kotiin, mutta sekään ei ollut este lippujen saamiseen.



Itse ooppera oli oikein kiinnostava, ja halpisliputkin olivat tällä kertaa hyville istumapaikoille (välillä opiskelijoille tarjolla vain seisomapaikkoja). 

Viikonloppuna Moskovassa oli taas tarjolla tapahtumaa toisen perään. Lauantaina menimme katsomaan Circle of Light -valofestivaalia ja ilotulitusta (joka oli muuten jo kolmas ilotulitus kuukauden sisällä):



Tänään sen sijaan kävimme ARTPLAY-keskuksessa ihmettelemässä ruokafestareita. Paikka oli Flaconin tyylinen urbaani hipsteripaikka, mutta paljon isompi.



 
Lisäksi olemme tällä viikolla testailleet kirgisialaista ruokaa, saaneet viisuminpidennykset hoidettua ja shoppailleet Golden Babylonissa. Flunssa vaivaa vieläkin koko asuntolaa, joten viikonloppu meni rauhallisissa merkeissä (ja lauantai on täällä myös koulupäivä, tosin omalla kohdallani onneksi vain neljänä lauantaina).


Ensi viikolla enemmän koulujutuista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti