maanantai 19. syyskuuta 2016

очень холодно


Perjantai-iltana suuntasimme Malaya Ordinkalle maistelemaan paikallisia viinejä. Itseni lisäksi myös hollantilainen Joris on ollut viinikaupassa töissä, ja olimmekin siis hyvin vaativia asiakkaita. Viinit eivät ihan vakuuttaneet, mutta tila oli urbaani loft-paikka ja fiilis hyvä. Tapahtuman jälkeen jatkoimme vielä pitkän kaavan mukaan kahdelle klubille. Tutustuimme myös moniin paikallisiin - kaikki ovat täällä hyvin kiinnostuneita ulkomaalaisista ja ylenpalttisen ystävällisiä! Sympaattinen juttu perjantai-illalta oli etenkin se, kun yksi kavereistamme unohti kotimatkalla kännykkänsä taksiin ja kuski palautti sen heti huomattuaan sen jääneen autoon.


 

Hollannin pojat (naapureita samasta asuntolasta)


Sunnuntaina suuntasimme Sergiev Posadiin. Sekä Yaroslavl että Sergiev Posad kuuluvat Moskovaa ympäröiviin Golden ring- kaupunkeihin, jotka on pääkaupunkia vanhempia, idyllisiä ja perinteisiä venäläisiä kaupunkeja. 

Sergiev Posad sijaitsee vain 70 kilometrin päässä Moskovasta, joten sinne pääsee helposti päiväretkelle. Nappasimme suburban-junan, joka kesti puolitoista tuntia suuntaansa ja menopaluun hinta opiskelijalle oli noin 2 euroa. Pääkohteemmme oli kaupungin luostari, joka on UNESCO-kohde ja myös yksi Venäjän pyhimpiä paikkoja. Ja niin kaunis! 


Venäläisiä poseerauksia treenaamassa

Pelmenejä ja teetä, конечно!


Matkaseurana olivat Lotan lisäksi opiskelukaverini Jakub (Slovakia) ja Shion (Japani). Golden ring -kaupungeista on suunnitelmissa vierailla vielä ainakin Suzdalissa.

Huomenna tulee täyteen yksi kuukausi moskovalaisena ja vielä niin paljon koettavaa edessä! Ensimmäiset viikot ovat olleet niin mahtavia, että on vaikea löytää tarpeeksi voimakkaita superlatiiveja. Nopeaa tahtia lähestyy myös paljon odotettu Lucaksen visiitti 5.10-21.10!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti