tiistai 8. marraskuuta 2016

Georgia on my mind



Jopas taas reissu heitettiin! Torstai-sunnuntai -välillä suuntasimme siis Lotan kanssa Georgiaan. Reissun aikana vietimme kolme yötä pääkaupungissa Tbilisissä ja yhden yön Kaukasus-vuorilla Kazbegin pikkukylässä.


Tbilisissä meitä lomalaisia hellittiin kesäisillä +15 asteen säillä ja ilman takkiakin pärjäsi hyvin. Kävimme katsomassa mm. Narikalan linnoitusta sekä vanhan kaupungin markkinoita. Lisäksi kävimme testaamassa Tbilisin erikoisuuden eli sulfaattilähteet! Tbili tarkoittaa georgiaksi lämmintä, ja kaupungin nimi onkin peräisin juuri näistä kuumista lähteistä. Muinoin kaupungin keskustassa oli peräti 63 kylpypaikkaa, mutta tänä päivänä toiminnassa on enää viisi.




Tämän jälkeen suuntasimme Chateau Mukhraniin viininmaisteluun. Maailman ensimmäiset viinit ovat juurikin Georgiasta kotoisin (perinne jo 8000 vuotta). Viinien lisäksi mainitsemisen arvoinen on myös ruokapuoli: en tiedä miten enää pärjään Suomessa ilman khachapuria ja khinkaleja! Näitä tulee syötyä myös Moskovassa usein, sillä täältä löytyy georgialaisia rafloja joka nurkalta.


Tbilisistä nappasimme mashrutkan eli minivanin kohti Kaukasusta, ja muutaman tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme Kazbegin kylään. Kaukasus on korkeampi kuin Alpit, joten vuorenhuiput olivat jo aivan lumessa. 

Kävimme tsekkaamassa huipulla olevan Gergeti Trinity -kirkon, joka on yksi Georgian tunnetuimmista maamerkeistä.



Lisäksi päädyimme istumaan iltaa paikallisten kanssa ja kippistelemään aamuun asti. Siinä samassa opettelimme vähän paikallisia tansseja. Yöllä paikalliset kamut ajoivat meidät katsomaan myös lähellä sijaitsevia mineraalivesilähteitä.

Myös Tbilisissä meidät kutsuttiin toisten paikallisten luo illanviettoon. Syötiin, juotiin ja juteltiin kulttuurieroista. Georgialainen vieraanvaraisuus tuli todistettua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti