tiistai 25. lokakuuta 2016

Kiova


Neljän päivän reissun jälkeen olin ihan hämmentynyt Kiovan kauneudesta! Vaikka kaupunki on Euroopan suurimman maan pääkaupunki ja kolmen miljoonan asukkaan koti, on se Moskovaan nähden todella pieni ja viehättävä. Sää suosi (melkein 10 astetta lämpimämpää kuin Moskovassa) ja aurinko paistoi!

Matkaseuralaisellani Lotalla on kiovalainen kaveri Alex, joka tarjoutui opastamaan meitä lauantaina ja sunnuntaina. Alex oli ihan mieletön opas ja niin sydämellinen!



Sunnuntaina kävimme katsomassa Turandot-oopperan. Kiovassa oopperaa arvostetaan paljon ja myös nuorilla on tapana käydä oopperassa (liputkin vain 1-10€).

Arsenal -taidemuseossa

 
7€/yö hostelli oli hintansa mukainen

Nähtävyyksien lisäksi kävimme Kiovan yöelämässä, jossa tutustuimme paikallisiin ja pääsimme juttelemaan Ukrainan tulevaisuudesta sekä Venäjän ja Ukrainan eroista ja yhtäläisyyksistä. Sanomattakin selvää, että keskustelut paikallisten kanssa olivat todella mielenkiintoisia.

Paikalliset herkut borsch, vareniki ja Kiovan kana oli myös testattava. Nämä kaikki ovat Moskovassakin yleisiä ruokia, mutta alkuperäiset ukrainalaiset versiot olivat kyllä vielä maistuvampia. Maan hintataso on järjettömän alhainen ja opiskelijabudjetilla elää herroiksi (esim yli tunnin kestänyt manikyyri geelilakkauksella maksoi 5€, normaali ateria jälkiruoan kanssa alle 2€).

Kaikin puolin huippuloma!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti