keskiviikko 31. elokuuta 2016

Viikonloppu & miniloma Yaroslavlissa

Lauantaina lähdimme ensimmäistä kertaa tsekkaamaan Moskovan yöelämää ja se oli kieltämättä aikamoista! Baarista suuntasimme suoraan Punaiselle torille katsomaan aamunkoittoa ja kotiin valuimme vasta aamulla kuuden jälkeen.



Sunnuntai-iltana suuntasimme Punaiselle torille uudestaan armeijatapahtuman merkeissä. Tapahtumaan sisältyi kaikkea mahdollista - armeijaorkesterien esityksiä, huikea ilotulitus, ratsastustemppuja kansallispuvuissa ja valoshow.


Maanantaiaamuna klo 5 starttasimme junalla kohti Yaroslavlia, jota moni paikallinen on suositellut matkakohteeksi. Yaroslavl sijaitsee vajaan 300km päässä Moskovasta (4h junalla) ja on tunnettu UNESCO-kohde. Aikaa kaupungissa meillä oli kaksi päivää ja ehdimmekin mm. käymään jazz-konsertissa, Volga-risteilyllä ja vierailemaan monissa kauniissa kirkoissa. Hotellissa nukkuminen (lämmin suihku ja hotelliaamupala) tuntui ihan käsittämättömältä luksukselta ja oli hauska tutustua myös matkaseuralaisiin paremmin. Paluumatka sijoittui yölle klo 00.00-4.00 eli samalla tuli testattua paikallinen yöjuna. Kaiken kaikkiaan todella onnistunut ja hauska reissu.



Volga!



Tänään kävimme koululla kuuntelemassa viimeisen orientaatioluennon, jonka aiheena oli venäjän kielen kurssit. Samalla koulureissulla sain hoidettua myös opiskelijakortin hakemisen sekä kurssi-ilmottautumiset. Ensimmäinen kurssi alkaa tämän viikon perjantaina, mutta suurin osa vasta 12.9. alkavalla viikolla - seuraavat pari viikkoa tulevat siis olemaan vielä melko rentoja. 

Tämän viikon to do -listalla vielä ainakin perinpohjainen Kreml-visiitti sekä sunnuntaina Izmailovon markkinat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti