lauantai 27. elokuuta 2016

Orientation week

Huh! Ekat päivät takana ja elämä Moskovassa alkaa lutviutumaan.

Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina meille pidettiin yliopiston päärakennuksella orientaatioluentoja klo 12-16.30. Aiheisiin kuuluivat Introduction, Visa & registration, Living in Moscow, Culture Shock & Safety. Koulun jälkeen suuntasimme joka päivä kaupungille tutkimaan uusia paikkoja ja kotiin on palattu aina vasta myöhään illalla. Toisin sanoen, ensimmäinen viikko on sisältänyt PALJON uutta informaatiota, kävelemistä ja uusia ystäviä.



Viikon aikana olemme mm. syöneet georgialaista, sashlikia ja blinejä, ihastelleet Punaista toria, Arbatia ja GUMia, ja tutustuneet paikallisiin erittäin halvassa Bar Cuba Libressä. Eilen menimme illalla Gorkin puistoon katsomaan ilmaiskonserttia ja fiilistelemään kaunista Moskva-joen rantaa.


 




Seuraaville päiville on myös paljon kivaa ohjelmaa tiedossa. Tänään illalla on buddy-vapaaehtoisten järjestämä Fall Semester Pub Crawl, jossa tarkoituksena on kiertää viisi eri baaria. Huomiselle sen sijaan ostimme isolla vaihtariporukalla liput Punaisella torilla pidettävään armeijan esitykseen (?), joka on varmasti mahtipontinen, jos ei muuta. Eniten innoissani olen kuitenkin ensi viikon suunnitelmista: koska maanantai ja tiistai ovat meillä vielä vapaapäiviä, ostimme tyttöporukalla junaliput Yaroslavliin alkuviikoksi! Lähdemme maanantaiaamuna junalla ja palaamme ti-ke -välisenä yönä eli yövymme Yaroslavlissa yhden yön hostellissa. Onneksemme mukaan lähtevä Jana on puoliksi venäläinen ja pystyy puhumaan sujuvasti paikallisten kanssa.


Muut vaihtarit ovat superkivoja. Eniten hengaillaan neljän hengen tyttöporukassa: minä, Jana (Saksa), Beatrice (UK) ja Lotta (Suomi). Saksalaisia ja hollantilaisia on eniten, ja lisäksi omassa dormissamme on jonkin verran aasialaisia, italialaisia ja ranskalaisia. Alkuun tuntui kankealta puhua kokoajan englantia, mutta siihenkin on jo tottunut parissa päivässä. Palaillaan ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti